Novice in obvestila

Datum: 26.11.2013   |   Avtor: Zega Sidonija
Datum: 21.10.2013   |   Avtor: Zega Sidonija
Pretekli teden je v Portorožu potekal sklepni del strateškega projekta CLIMAPARKS, vrhunec katerga je bila zaključna konferenca v Grand Hotelu Bernardin. Dogajanje se je začelo že v sredo, ko se je v Centru za obiskovalce Krajinskega parka sečoveljske soline odvijalo srečanje partnerjev, dan kasneje je bila v Smaragni dvorani GH Bernardin zaključna konferenca, ki se je je udeležilo približno 100 udeležencev in 13 predavateljev. Prisotne na konferenci sta pozdravila tudi Klavdij Godnič, direktor podjetja SOLINE, piranski župan Peter Bossman ter predstavnik JTS Marko Glavina. Zadnji dan je potekal bolj sproščeno, saj smo se projektni partnerji družili na izletu po slovenski obali z ladjo.
Datum: 26.09.2013   |   Avtor: Zega Sidonija
Datum: 10.07.2013   |   Avtor: Zega Sidonija
Datum: 10.06.2013   |   Avtor: Zega Sidonija
Škocjanske jame so pester kraški podzemeljski ekosistem in kjer lahko še vedno pričakujemo zanimiva odkritja.
Datum: 10.06.2013   |   Avtor: Sidonija Zega
V okviru projekta CLIMAPARKS je potekala oceno stanja flore glacialnih habitatov in termofilnih vrst, ki ga je za park opravljal Center za kartografijo flore in favne (CKFF). S seznama vrst, ki je bil osnova za popis so potrdili uspevanje 18 vrst.
Datum: 16.05.2013   |   Avtor: Zega Sidonija
V letu 2012 je bil končan monitoring ptic v ožjem zavarovanem območju parka, ki je potekal od leta 2010. Izvajalo ga je društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (v nadaljevanju DOPPS), ki je bilo izbrano na javnem razpisu. Kakšne so njihove ugotovitve si lahko preberete v pripetem končnem poročilu.
Datum: 21.11.2012   |   Avtor: Sidonija Zega
V parku Škocjanske jame smo v okviru projekta Climaparks, ki deluje v okviru programa Slovenija – Italija 2007-2013, gostili uglednega domačega raziskovalca in kar štirikratnega nominiranca za Nobelovo nagrado prof. dr. Timija Ećimovića. Več informacij o predavanju pa v podstrani ozaveščanja in izobraževanja.
Stran 1 / 3
 1 2 3 > 
Ostanite obveščeni
Če želite prejemati obvestila tudi po elektronski pošti, izberite željeno vrsto obvestil in vpišite svoj e-mail naslov.
obvestila za partnerje
novosti in zanimivosti
Spletna anketa
Katera od spodnjih izjav je najbližje vašemu pogledu na globalno segrevanje ozračja?
je dokazano dejstvo, ki je predvsem rezultat emisij iz prometa in industrije
je predvsem rezultat naravnih sprememb, ki nimajo nič v povezavi z emisijami
je teorija, ki še ni dokazana v celoti
Pilcom web design